Phocha Ziyaretci Defteri, Joomla Dersleri

Joomla 1.5 sürümüyle uyumlu (Native) harika bir ziyaretçi defteri bileşeniyle karşınızdayız. Bu bileşenle birden fazla ziyaretçi defteri oluşturabilir ve kullanıcılarınızın bu ziyaretçi defteriyle düşüncelerini, eleştiri veya sorunlarını yazmalarına olanak tanıyabilirsiniz.

Bileşenin Türkçe dil dosyaları mevcut olmasından ötürü gerek ziyaretçi defterinizi yönetirken gerekse de yeni defterler oluştururken hiç zorluk çekmeden bileşeninizi sitenizde kullanıp yönetebileceksiniz.

Bileşenin kullanılabilmesi için sunucunuzun asgari desteklemesi gereken özellikleri şunlardır;

  • Joomla 1.5 sürümünün kararlı sürümü ve sonraki sürümleri
  • PHP 4.4.1 ve daha üstü sürümü
  • GD Library modülü ( Bu modül güvenlik kodu uygulamasının çalışabilmesi için gereklidir.)

Şimdi isterseniz bileşenimizin kurulumu ve ayarlarının nasıl yapılacağına dair olan anlatımımıza geçelim.

Standart olarak Joomla yönetim panelimizin eklenti yükleme bölümüne girip bileşenimizi diğer eklentilerde olduğu gibi yükleyelim.

Bileşenin yüklemesi tamamlandığında ikinci aşama olan ve resimde gördüğünüz bölüme geleceğiz, bu bölümde bileşenimizin çalışabilmesi için gerekli olan ve veritabanı tablolarına işlenmesini otomatik olarak yapacak “Install” butonuna basıp devam ediyoruz.

Artık bileşenimizin yüklenmesi tamamlandı, şimdi “Defterler” menüsünden, kullanıcılarımızın yazabilecekleri bir ziyaretçi defterini oluşturabiliriz.

Bulunduğumuz bölümde üst menüden “Yeni” butonuna basıp yeni bir ziyaretçi defteri oluşturma alanına gidelim.

Bu yönetim alanından yeni bir ziyaretçi defterimizi oluşturacağız, bu defterimize bir isim belirledikten sonra gerekli ayarlamaları kendimize göre yapıp, en alttaki pencereye de ziyaretçi defterimize giren kullanıcıların görmesini istediğimiz bir açıklama veya yazımız varsa bu bölüme yazıyoruz.

“Kaydet” butonuyla yeni bir ziyaretçi defteri oluşturma işlemini başarıyla sonuçlandırmış olacağız.
Artık bir ziyaretçi defterimiz olduğuna göre bu defterimizi kullanıcılarımızın girip yazı gönderebilecekleri hale getirmenin son aşaması olan, menüden link verme işleminin nasıl olacağına bakalım.

Hangi menüden bu bileşenimize menü linki oluşturacaksak o ana menüye gireceğiz, örneğimizde biz “Main Menu” menüsü altında bir menü öğesi oluşturacağımızdan ilgili menüyü tıklayarak yönetim alanına gidiyoruz. Bulunduğumuz alanda üst menüden “Yeni” butonuna basıyoruz ve yeni menü öğemizi oluşturmaya başlıyoruz.

Resimde görüldüğü gibi yüklenmiş olan bileşenimiz ilgili alanda ismen bulunmakta, bu yazıya tıklıyoruz. Ve son olarak yine açılan ve bileşenimize ait olan ilgili yazıyı tıklıyoruz.

İlk bölümden bileşenimize vereceğimiz ve ana menümüzde kullanacağımız menü öğesine bir isim belirliyoruz. Biz örneğimizde olduğu gibi “Ziyaretçi Defteri” ismini veriyoruz.

Hemen sağ taraftaki bileşene ait diğer ayarların olduğu bölüme geçip, bu menüye vereceğimiz ve bileşenimizin ayarlarından az önce oluşturmuş olduğumuz “Yeni Ziyaretçi Defteri” ismini verdiğimiz ziyaretçi defterimizi seçiyoruz. Bu şekilde bir çok ziyaretçi defteri yapıp aynen bu şekilde menü öğesi oluşturup, diğer defterleri de bu bölümden ayrı ayrı seçip birden fazla ziyaretçi defterine yine birden fazla menü linki oluşturabiliriz.

Son olarak, menü öğemizdeki yaptığımız düzenlemeleri “Kaydet” butonuyla kaydediyoruz. Artık ana sayfamıza dönerek oluşturmuş olduğumuz ziyaretçi defterini ve bu deftere bizi ulaştıracak menü linkimizi tıklayarak, ziyaretçi defterimizi test edebiliriz. Ana menümüzde artık site kullanıcılarımızın ulaşabilecekleri bir menü linki oluştu şimdi bu menü öğesine tıklayarak ziyaretçi defterimizin nasıl göründüğüne bakabiliriz.

Görüldüğü gibi ziyaretçi defteri, site kullanıcılarımızın yazı yazmalarına hazır hale geldi, ayrıca güvenlik kodu uygulaması ile spam olarak nitelenen ve boş mesajların atımını engelleyici resim doğrulamasının da nasıl olduğunu görebiliyoruz.
Artık site kullanıcılarınızın tümüne yahut sadece kayıtlı olan kullanıcılarınızın yazı gönderebilmelerine olanak tanımak sizin arzunuza kalmış, bu tip ayarları da yine bu defteri oluşturduğunuz alana girip o alandan düzenleyebilirsiniz. Güle güle kullanın

Kaynak : joomladersleri.com

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注