Joomla 1.5 Jfusion Entegresi, Joomla Dersleri

JFusion popüler forum sistemlerini Joomla 1.5 ile bütünleştiriyor

Joomla 1.5 kararlı sürümüne kavuştuğundan bu yana aynı paralelde joomla 1.5 ile uyumlu bileşen, modül, tema ve diğer eklentileri hemen hergün joomla kullanıcılarına sunulmaya devam ediyor.

Bu yeni sürüme ait bileşenlerden en önemlisi popüler forum sistemlerini 1.5 sürümüne entegre etmek üzere üretilen JFusion kullanıcı entegre bileşeni olsa gerek. Bu bileşenle artık birkaç adımda joomlanıza vBulletin 3.6.8, phpBB3, MyBB, IPB ve SMF 1.1.4 forum sistemlerini entegre edebilir ve tek üyelikle bu iki sistemide kullanabilirsiniz.

Biz de bu ay sizlere gerek kurulum gerekse de entegre aşamalarını anlatacağız. Daha önce sunucuya Joomla 1.5.1, SMF 1.1.14 sürümlerini kurmuş olduğunuzu varsayarak sadece entegre aşamasını anlatacağımız bu yazımızda entegre için kullanacağımız JFusion entegre bileşenini resmi sitesi olan buradan indirebilirsiniz.

Anlatımıza başlarken öncelikle dikkat edilmesi gereken hususları belirtmekte yarar görüyoruz, ilk olarak joomla ile smf forum sistemini entegre edebilmeniz için smf forum klasörünün joomla ana dizininde yer alması gerekmektedir. Aynı şekilde smf forum ile joomlanızın ayn ı veritabanına kurulmuş olması gerekir aksi halde entegre işlemi başarılı olmayacaktır. Şimdi isterseniz entegre işlemimizin nasıl yapılacağına adım adım bakalım.

İndirmiş olduğunuz JFusion eklenti paketi zip dosyasını bilgisayarımızda açıyoruz ve pakette bir bileşen, iki plugin ve iki modül olduğunu göreceğiz.

Öncelikle joomla yönetim panelimizden jfusion isimli ana bileşenimizi jfusion_auth isimli eklentiyi, jfusion_login üye giriş modülünü jfusion_activity isimli ve üyelerinizin aktivitelerini, forum konularını vb… görüntüleyecek olan aktivite modülünü ve son olarak jfusion_user eklentisini Eklentiler = Kur/Kaldır bölümünden kuruyoruz. Daha sonra Eklentiler = Uyumlu Ek Yöneticisi bölümüne girip Authentication – jfusion ve User – JFusion isimli eklentileri aktif edip, (eklentiler (eski adıyla mambotlar) ilk yüklendiklerinde aktif olmazlar.)

joomlanın standart Authentication – Joomla eklentisini pasif yapıyoruz ki her hangi bir çakışma nedeniyle entegrede hata ile karşılaşmayalım.

Daha sonra bileşenler sekmesi altında jfusion = Configuration sekmesine tıklayarak bileşenimizin ayarlarının neler olduğuna ve ne gibi ayarlar içerdiğine bakalım.

Bu alanda smf yazısı yanındaki radio butonunu işaretleyip hemen üst taraftaki menüden Edit butonuyla smf entegremiz için gerekli olan ayarları yapmak üzere ilgili yönetim alanına girelim. Ayrıca aynı işlemi wizard butonuyla da yaptırabilirsiniz.

Bu bölümde entegre için gerekli olan veritabanı bilgilerimizi girmemiz istenecek, Database Type kısmına veritabanımızın çeşidini seçiyoruz bu genelde mysql’dir. Database Host bölümüne de genel olarak veritabanı sunucusu olarak localhost yazıyoruz, Database Name, Username, Password kısımlarına da veritabanımıza ait bilgileri girdikten sonra Table Prefix alanına da smf forum kurulumunda varsayılan olarak bıraktığımız tablo öneki olarak smf_ yazdıktan sonra, Full URL kısmına forumuzun ana dizin yolunu doğru bir biçimde yazıyoruz. Örneğimizde joomla ana dizininde oluşturduğumuz forum isimli klasör bizim forumumuzun ana klasörü olduğundan bu ismi adres kısmının sonuna yazdık, sizler forumunuzu hangi dizin adı ile oluşturmuşsanız bu bölüme onu yazmanız gerekmektedir. Hemen altındaki son bölümden de joomla ana sayfasından foruma gitmek için kullanılacak olan Forum linkine tıklandığında forumumuzun ayrı bir sayfada mı yoksa joomlanın içinde (wrapper) olarak açılıp açılmayacağını belirledikten sonra bulunduğumuz yerden bu girdiğimiz bilgileri kaydetmek için Kaydet butonuna basarak buradaki işlemlerimizi bitiriyoruz.

Burada yapacağınız işlemlerin doğruluğu entegrenin çalışmasıyla direk ilgili olduğundan özellikle dikkat etmelisiniz.

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注