Cpanelden E-Posta Hesabı Oluşturma

Linux host üzerinde Cpanelden çok basit bir şekilde mail hesabınızı oluşturabilir ve diğer mail hesaplarınızı da yönetebilirsiniz.

Resimde gördüğünüz gibi Cpanelinizin ana menülerinden Eposta Yönetim Araçları bölümünden “E-posta Hesabı ekle / Sil menü öğesine tıklayıp ilgili yönetim alanına ulaşalım.

1 – Kullanmak istediğiniz yeni mail adresinizi oluşturmak için bu bölüme mail adresinizde olmasını istediğiniz adı girelim örneğimizde biz “deneme” kullanıcı adlı bir mail hesabı oluşturuyoruz.

2 – 3 -4 Bu mail hesabı için bir şifre oluşturalım ve şifreyi tekrar girelim.

5 – Bu alana da bu eposta hesabı için maximum depolama sınırını belirleyelim örneğimizde “5mb” olacak şekilde ayarladık “Oluştur” butonyla işlemimize devam edelim.

E-Posta hesabımız başarılı bir şekilde oluştu eğer outlook ayarlarını almak istersek “Evet” eposta işlemini bu şekilde bitirmek ve “\n [email protected]Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır ” mail adresimiz oluşmuş olacak.

Eğer outlook ayarlarımızı almak istersek bize otomatik kurulum yaptıracak olan “registry” dosyasını indirebileceğiz ayrıca bu işlemleri manuel olarakta yapabilirsiniz.

Manuel Ayarlar

Posta Sunucusu Kullanıcı Adı: deneme+yazicipc.com
Gelen Posta Sunucusu: mail.yazicipc.com
Gelen Posta Sunucusu: (SSL) mail.yazicipc.com
Giden Posta Sunucusu: mail.yazicipc.com(sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor) port 26
Giden Posta Sunucusu: (SSL) mail.yazicipc.com(sunucum kimlik doğrulaması gerektiriyor) port 465
Desteklenen Gelen Posta Protokolleri: POP3, POP3S (SSL/TLS), IMAP, IMAPS (SSL/TLS)
Desteklenen Giden Posta Protokolleri: SMTP, SMTPS (SSL/TLS)

Kaynak : Joomladersleri.com

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注