Admin Klasörü Şifreleme

Joomla için güvenlik önlemlerinden bir tanesi ve en etkililerinden olan administrator klasörünü şifrelemedir. Bu sayede yönetim panelinize girmeden hemen önce bu oluşturacağınız kullanıcı adı ve şifre ile yönetim bölümü şifrenizi girmeden önce ayrı bir şifre bölümü oluşturmanıza yarar. Bu kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra yönetim paneli için diğer ana girişten de zaten varolan admin şifrenizi girerek iki aşamada yönetim paneline girmenizi sağlayacaktır. Şimdi bu işlemleri cpanelden nasıl yapacağınızı göstermeye çalışacağım, sunucu panelinize giriş yapın.

Resimde gördüğünüz gibi joomlamızın klasörlerini görmekteyiz, buradan “administrator” klasörünün yazısına tıklayalım.

Bu alandan iki türlü işlem yapacağız öncelikle üst bölümde yapacaklarımıza bakalım.
1. Resimdeki belirtilen seçenek kutucuğunu seçili hale getirelim
2. Bizim örnek olarak yazdığımız “Yasak Bölge” alanına siz administrator bölümüne girecekleri karşılayacak parola ve kullanıcı adı bölümünde gözükecek bir isim girin. Örnektekini yazabilirsiniz.
Daha sonra “Save” butonuna basalım.

Şu anda şifreli bölümü ve çıkacak olan mesajı ayarladık “”Go Back” linkine basarak yine aynı ekrana dönüyoruz.

Şimdi de bu bölümden kullanıcı adı ve şifre oluşturacağız.
1. Kullanmak istediğimiz kullanıcı adı ve şifremizi yazıyoruz
2. “Add/Modify authorized user” butonuna basarak kullanıcı adı ve şifremizi oluşturma işlemini tamamlıyoruz.

Resimde gördüğünüz gibi user modified yazısından sonra altta gelen yazıda oluşturduğumuz kullanıcı adı ve şifremizi görmekteyiz tekrar bu alana dönmek için “Go Back” linkine basarak oluşturmuş olduğumuz kullanıcı adını ve diğer bilgileri görebilir istersen şifremizi değiştirebiliriz. Artık www.siteniz.com/administrator yazdığınızda önce bu yeni oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizi girmenizi isteyen alan gelecek ardından da her zamanki gibi joomlanın yönetim paneline girişte normal yönetim panel girişi gelecek

Kaynak : joomladersleri.com

One thought on “Admin Klasörü Şifreleme

  1. tfnCtnds

    Joomladerslerine teşekkürler çok güzel bir anlatım olmuş

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注